KRISTIANSAND: Julens myke delikatesse er allerede på disken. Tre måneder før selve høytiden er det allerede høytid for kakemannsalget.

– Jeg ser at du har kakemenn med kokos. Er det nytt av året, eller?

– Å nei. Torridøler vil ha de med kokos, venndøler vil ha med sukker, opplyser selger Ella Moseid hos Knut Moseid Bakeri og Konditori på Mosby.

Smaken på menn er altså som baken, også i bakeriet. Noen vil ha de myke og sukkersøte, andre vil ha den mer røffe, skjeggete typen. Men for alle er det fortsatt rød topplue som gjelder, år etter år.

Og etter det Fædrelandsvennen erfarer, så opplever mange en ny vår for kjærligheten til kakemenn, høst etter høst – uansett legning.

Ved Moseids to utsalg på Mosby og i Vennesla går kalde kakemenn som varme hvetebrød, om lag 300–400 i uka i disse dager.