ARENDAL: Det er magasinet Cupido som har nominert presten til sin kulturris for 2011. Nominasjonen av Gelius begrunnes slik:

"Einar Gelius, tidligere sokneprest i Vålerenga kirke, skriver i sin bok “Sex i Bibelen” at kirkens syn på seksualitet kan føre til overgrep og misbruk. Han påstår at Jesus mest sannsynlig hadde sex, og oppfordrer til bruk av porno og masturbasjon. “Jeg vil ta et oppgjør med kirkas langvarige seksualfiendtlighet og de krefter i kristne sammenhenger som fremdeles ser på sex med skam og skyld,” skrev Gelius i et skriv til pressen da boka kom ut. I boka byr han også på sin egen seksualitet. Boka kostet presten dyrt, han ble etter utgivelsen presset til å forlate sitt embete av biskopen i Oslo."

Prisen defineres slik:

"Gis til en person eller organisasjon som gjennom sitt kulturelle arbeid og uttrykk har brakt det sexpositive frem i lyset. Prisen skal gis til noen som har gitt oss en sexpositiv og grensesprengende opplevelse innen film, teater, litteratur, billedkunst, foto, dans, musikk eller et annet kulturelt uttrykk."

TV3-programmet "Paradise Hotel", Laid, artist Geir Lillejord og forfatter Knut Faldbakken er også nominert til prisen.

Prisen deles ut tirsdag 11. oktober.