KRISTIANSAND: — Vi deler nok ut mer kake enn brosjyrer, medgir leder i Kristiansand Venstre, Jan Kenneth Stavenes.

Midt i Markens gate har han satt opp lite telt med partilogoen på. På kaffebordet står det sjokoladekake. I en liten eske ligger partiprogrammet klart til utdeling.

— Det er nok enklere å komme i kontakt med folk på denne tiden av året enn like foran et valg. Mot slutten av valgkampen er det mange som er så lei av politikk at de bare føyser oss bort, sier Stavenes.

Lærere og elever

"Lyttepost" er ordet partiet bruker om sin egen tilstedeværelse i landsdelens største handlegate. De vil ha råd og lytter gjerne til innspill fra de som stopper opp.

— Vi har hatt en del lærere her som har sagt hva de mener om skolen. Også har vi hatt enkelte elver som også har kommet med noen kloke innspill, sier Solveig Nilsen som sitter i bystyret for Venstre.

Tidlig

Selv om det er et år til selve valget får politikerne alt nå spørsmål om hvor partiet står i regjeringsspørsmålet.

— Der er vi klare på at vi ønsker et skifte, sier Stavenes.

— Men er det ikke litt tidlig å starte en slags valgkamp allerede nå?

— Hvis vi hadde vært litt mer aggressive og pushet partiprogrammet på folk, så tror jeg kanskje de hadde reagert. Men vi står nå bare her og da er det vel greit. Dessuten så jeg at Ap på Lillehammer begynte "den lange" valgkampen for noen dager siden. Bortsett fra en liten pause på vinteren, kommer vi til å stå her en gang i måneden fram til det drar seg til for alvor, sier lokallagslederen.