— Det er fryktelig mye som gjenstår, men vi håper jo fortsatt at den nye datoen for ferdigstillelse skal holde, sier Ole Hallandvik, leder for eiendomsetaten i Søgne kommune, og ansvarlig for ombyggingen av rådhuset.

En måned forsinket

I den opprinnelige kontrakten skulle bygget stått ferdig 15. oktober,

men etter forhandlinger med hovedentreprenør, Veidekke Agder (inntil nylig Br. Reme AS), er ny dato satt til 15. november.

Utvendig er glassfasaden med det nye inngangspartiet ut mot torvet nå kommet på plass, og legging av fasadeplater både på første, andre og den nye tredjeetasjen er godt i gang. Innvendig er det også mange i sving for å bli ferdig. — Der er det mye montering av teknikk, samt leggig av både gulv og tak, opplyser Hallandvik.

Satser på gjenbruk

Hele Søgne rådhus fra 1974 bygges om, og får en ny tredje etasje som blant annet gir muligheter for en utendørs scene. Det nye biblioteket blir på 700 kvadratmeter, dobbelt så stort som det gamle. Beregnet kostnad for hele ombyggingen er rundt 80 millioner kroner. Denne uka skal byggekomiteen ta stilling til møbelleverandør. - En egen komité har innhentet anbud, opplyser Hallandvik.

Han vil ikke si noe om hvor stort innhogg i kommunekassa inventaret utgjør, men understreker at man i god sparetradisjon satser på gjenbruk. - I de sentrale partier, som biblioteket og inngangspartiet – altså i publikumsområdene, vil det bli kjøpt inn nytt. Det gjelder også for kommunestyresalen og kantina, mens store deler av kontorinventaret er det samme som vi bruker i dag, sier Hallandvik.

I ombyggingsperioden har de kommuneansatte fristet kontortilværelsen i midlertidige lokaler andre steder på og i nærheten av kommunesenteret på Tangvall.