KRISTIANSAND: De to andre har i avhør forklart seg om en mer perifer rolle i forhold til selve drapshandlingen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår var de to tilstede i leiligheten til den 57 år gamle mannen som ble drept på Vanse, da selve drapshandlingen ble begått. For politiet er det avgjørende å få fastslått hvilken rolle de hadde før, under og etter drapshandlingen.

Etterforskningen forsøker å bringe klarhet i om de to kan ha hatt et medvirkningsansvar, og dermed kan bli brakt inn i et strafferettslig ansvar enten for medvirkning eller for å ha unnlatt å gripe inn.

Under fenglingsmøtene i Kristiansand tingrett onsdag formiddag krevde påtalemyndigheten lukkede dører. Pressens krav om åpne dører under fengslingsmøtet av den 37 år gamle siktede mannen ble avvist av retten. I rettens avgjørelse ble det vist til at bevisforspillelsesfaren er så stor at pressens samfunnsoppgaver må vike.

Forsvareren til 37-åringen, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, mente at rettsmøtet burde gå for åpne dører. Heller ikke hans anbefaling hørte retten på.

Straks etter at 37-åringen ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling, møtte 31-åringen i fengslingsmøte.

Den 32 år gamle mannen, som har tilstått drapet, aksepterte at en forlengelse av hans varetektsperiode kunne skje uten at det ble gjennomført noe rettsmøte. Dermed endte denne delen av saken som såkalt "kontorforretning".

Det er ventet at tingrettens avgjørelser om forlenget varetekt foreligger i løpet av dagen.