KRISTIANSAND: Tidligere ordfører og tidligere daglig leder i Aquarama, Jan Oddvar Skisland, etterlyser et lavterskeltilbud.

— Jeg tror ikke at prisen vil skremme bort barnefamiliene. Det eneste som bekymrer meg er at en del som kanskje ville ha brukt anlegget ikke kan fordi de ikke har så mye penger å bruke på den type aktiviteter, sier Jan Oddvar Skisland.

Den tidligere ordføreren tenker da spesielt på aleneforsørgere. Han mener at kommunen har et ansvar for å sørge for et lavterskeltilbud til denne gruppa.

— Det er det klassiske dilemmaet med alle kulturtilbud. Det er mange som har midler og ønsker å bruke penger, men så er det en del grupper som opplever at de har viktigere ting å bruke penger på og ikke kan prioritere dette, kommenterer Skisland.

Bredt tilbud

Et årsabonnement for en familie på fire vil koste 15.600 i det nye trenings- og badeanlegget Aquarama. På Facebook har det kommet mange innlegg der folk reagerer på at dette er for mye, og noen bruker ord som "ran" og sier de tror folk vil holde seg unna på grunn av prisen.

— Det er klart det er mye penger når du skal kjøpe til en hel familie, men det er et godt og bredt tilbud og jeg reagerte derfor ikke så mye på prisen, sier Per Sigurd Sørensen, også han tidligere ordfører i Kristiansand.

Sørensen og Skisland har begge vært pådrivere i byggingen av Aquarama, og begge understreker hvor mye en får tilgang på om man betaler seg inn. Derfor tror de ikke at folk vil bli avskrekket, og begge sammenligner prisene med et treningssenter.

Helse

— Du kan spørre hva folk betaler på et vanlig treningssenter. Det virker ikke som om pris er et hinder når en skal prioritere egen helse, fortsetter Sørensen.

En enkeltbillett til Aquarama vil koste 195 kroner for en voksen i helga, og 135 i ukedagene. Dette mener Sørensen en kan sammenligne med prisen for en kinobillett eller til et lekeland.

— Det er et sted jeg vil bruke regelmessig. Hvilken betalingsløsning jeg velger har jeg ikke bestemt meg for, sier Sørensen.Skisland, som også var daglig leder for Aquarama det første året, mener det vil ha stor betydning for både byens befolkning og turistnæringen. Han tror at nordmenn og muligens dansker vil ta turen.

— Det er noe av det viktigste som skjer for byen. Det er et skikkelig aktivitetssenter med et stort spekter, sier politikeren.

Bare svømme?

På Facebook er det også en del som etterlyser en egen pris for dem som bare vil svømme. På Gimlebadet koster en enkeltbillett 50 kroner, og et seksmånederskort 1350 kroner.

Iris Øyulvstad er en av mange som liker å svømme i en time. Hun mener at prisene i Aquarama er uakseptable, og ber om at de som bare vil svømme får beholde Gimlebadet.

— Anlegget er bygd som en helhet, og det er ikke noe fysisk skille mellom idrettsanlegget og badeanlegget. Du får tilgang til alt, svarer Unni Mesel i Aquarama.

Ingen honnørpris

Hun viser til at dersom du kjøper et årskort og svømmer to ganger i uka, så blir prisen rundt 44 kroner per gang. Dette synes ikke hun er dyrt.

— Det er ikke aktuelt med honnørpriser per i dag. Vi har valgt en enkel prisstruktur, og skiller bare mellom baby, barn og voksen, kommenterer Mesel.

Søndag sto hun selv på Sandens og solgte billetter til anlegget som åpner i mers.

— Vi får en del henvendelser om prisen, men folk forstår det når de får vite hva som ligger i prisen.