KRISTIANSAND: — Temperaturen har sunket ganske mye i løpet av mandag kveld. Dessuten er det ventet at temperaturen vil falle ytterligere i løpet av natt til tirsdag. Derfor er det blitt beordret salting på E 39 mellom Kristiansand og Mandal, opplyser trafikkoperatør Svein Harald Masterød.

Han sier årsaken er at veivesenet fryktet veiene kunne blitt speilglatte om det ikke ble gjort tiltak. Ifølge Masterød er det våt veibane flere steder i Agder.

— Jeg snakket med vår kontaktperson i Kristiansand mandag kveld. Han sa det blåste godt i området. Han mente derfor behovet for salting kunne bli mindre i løpet av natta fordi veiene blir blåst tørre av seg selv, sier Masterød.Ifølge trafikkoperatøren er det meldt inn få trafikkuhell i Agder i løpet av mandag.

Tidligere i dag kjørte en bil i grøfta på riksvei 42 mellom Evje og Arendal. I Nedre Kvinlog i Kvinesdal kjørte en lastebil av veien.

Masterød oppfordrer folk til å kjøre forsiktig tirsdag morgen.

— Det er snart 1. november. Da må folk forvente at det kan være utfordrende kjøreforhold om morgenen. Men nå gjør vi tiltak i løpet av natta, så jeg tror ikke det skal være noe problem selv om temperaturen synker, sier Masterød.