ARENDAL: — Vi kjørte på mye mannskap, fordi vi regnet med at vi ikke kunne få helikopterstøtte. Seks brannbiler fra brannstasjonene i Arendal, Froland og Moland ble sendt til Vigeland. Rundt 25 brannmenn arbeidet på stedet.

Det opplyser vakthavende brannsjef, Ove Frigstad, i Østre Agder brannvesen til fvn.no.

— Det blåste veldig, så vi bestemte å møte brannen med stor styrke, for å få slukket den så fort som mulig. Jeg var redd for at brannen kunne bli stor, forteller han.

Seks brannbiler og rundt 25 brannmenn rykket ut til brannen ved Vigeland lørdag. Foto: Ernest Boswarva Foto: Ernest Boswarva

Vanskelig å slukke

Mellom fem og seks mål har blitt svidd av i brannen. Området omfatter et nedhogd skogholt. Dermed har ikke store verdier gått tapt.Brannen skal ha vært vanskelig å slukke.

— Det var bratt terreng, så det var vanskelig å slukke. Vi måtte legge ut mye slanger og trykkforsterke vannet på grunn av høydeforskjellen.

Brannvesenet fikk melding om brann ved Vigeland gård i Arendal klokken 14.33 lørdag ettermiddag.

Brannsjefen karakteriserer brannen som en halvstor brann som raskt kunne ha blitt krevende å slukke.

— Nå driver vi etterslukking, så vi har full kontroll. Vi spyler og fukter skogen godt, sier Frigstad.

Rundt klokken 15.30 fikk mannskapene kontroll over brannen.

Vulkanaske får konsekvenser

Også brannvesenet merker konsekvensen av vulkanutbruddet på Island. Siden luftrommet er stengt i Norge, kan det ikke benyttes helikopter i slukningsarbeid.

— Situasjonen kan raskt bli vanskelig hvis brannhelikoptrene ikke kan fly og vi har skogbranner hvor vi kunne trengt helikopter. Derfor stilte vi opp med det vi hadde av mannskaper i dag, sier Frigstad.

Brannsjefen oppfordrer folk til å være forsiktig med ild i nærheten av skog, siden det for øyeblikket et tørt og mye vind i landsdelen.