KRISTIANSAND: — Mennene opplyste at tablettene opprinnelig var kjøpt i Thailand og var tiltenkt for salg i Norge, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon.

Det var klokka 17 fredag formiddag at mennene ble tatt i Kristiansand sentrum. Tablettene lå skjult i en eske som var pakket ned i en koffert.

Tabletter for opp mot én million

Tablettene omtales gjerne som blåvalium og har virkestoffet diazepam. De inneholder dobbelt så mye virkestoff som de ordinære valiumtablettene man får med resept på apoteket.

Blåvalium selges med en gatepris på omkring 20-30 kroner per tablett. Beslaget har dermed en verdi på det illegale markedet på mellom 600.000 og 900.000 kroner.

Mennene ble pågrepet og satt i arrest ved Kristiansand politistasjon. Lørdag formiddag ble de to avhørt og løslatt på ettermiddagen. Politiet mente det ikke forelå bevisforspillelsesfare.

— Begge mennene er kjent av politiet fra tidligere, men de har ikke mange saker på seg, sier Eriksen.

Bor i Rogaland

Mennene er norske statsborgere og hjemmehørende i Rogaland.

Beslaget blir nå sendt til Folkehelseinstituttet for teknisk analyse.

Det er også tidligere gjort store beslag av blåvalium i Kristiansand. En dansk statsborger ble avslørt av tollerne i Kristiansand da han gjemte 10.000 blåvaliumtabletter i reservehjulet på bilen da han kjørte ut av Superspeed. I 2006 forsøkte en iraker å smugle inn 100.000 blåvalium til Kristiansand med danskebåten. I bilen satt hans høygravide kone og deres ett år gamle datter. Tablettene hadde anslagsvis en gateverdi på tre millioner kroner.