GRANSKET ÅSTEDET: Den 38 år gamle kvinnen skal ha blitt drept i leiligheten som ligger i andre etasje i dette bygget. Politiet har i dag gransket åstedet og vil fortsette undersøkelsene i morgen. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Han fikk fikk beskjed i dag morges om at hun var død. Det reagerte han kraftig på, han ble helt fortvilet, opplyser den siktede mannens advokat, Sveinung Søndervik Johnsen, til fvn.no.

Den siktede 30-åringen ble i dag avhørt i flere timer på politihuset i Kristiansand.

— Han er delvis avhørt og det fortsetter i morgen ettermiddag. Det må være tolk til stede, så vi har ikke berørt hele hans forklaring og da hvordan han stiller seg til saken. Når man får beskjed om at den man er gift med er død, så går det mange tanker gjennom hodet. Da er det ikke riktig tidspunkt å avgi en voldsom forklaring, sier Søndervik Johnsen.

— Han har gitt en forklaring med advokat og tolk til stede. Jeg vil ikke si noe om hva han har fortalt, men han har ikke ønsket å ta stilling til straffskyld, sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.De to i leiligheten skal ha kranglet forut for knivstikkingen.

— Det jeg kan si er at det har vært krangel mellom dem og det har utviklet seg. Mer om hva som har skjedd, er det for tidlig å si. Jeg har vært hos ham nå og snakket mye med ham. Hva som skjedde etter krangelen, tar vi i avhør, sier advokaten.

- Har han erkjent å ha knivstukket kvinnen?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier Hansen.

30-åring siktet

Hansen vil heller ikke si noe om politiet har fått klarhet i omstendighetene rundt dødsfallet eller om 30-åringen har sagt noe om motivet bak knivstikkingen.— Vi har bestemt oss for å holde kortene tett til brystet, med tanke på at det er så kort tid siden hendelsen, sier Hansen.

30-åringen er mistenkt for å ha forvoldt kvinnens død, men er ikke formelt siktet. Den foreløpige siktelsen går ut på legemsbeskadigelse med døden til følge, som omfattes av straffeloven § 229 tredje straffalternativ.

- Per nå er det uklart om han vil bli siktet for forsettlig drap etter straffelovens paragraf 233, sier Hansen.

- Har sagt at de er gift

Det er på det rene at 30-åringen bodde i samme i leilighet som den 38 år gamle kvinnen han skal ha tatt livet av. Både Hansen i politiet og siktedes advokat, Sveinung Søndervik Johnsen, opplyser at de to skal ha vært gift. De to skal ha bodd i leiligheten i andre etasje i Jørgen Moes gate på Grim i noen måneder.

- Mannen har fortalt at de er gift, men kvinnen er registrert som ugift i Folkeregisteret. Så dette er ikke helt avklart ennå, sier Hansen.

Politiet vil foreta et nytt avhør av 30-åringen i morgen. Han blir foreløpig holdt i arresten i Kristiansand, da politiet ikke har funnet fengselsplass for ham. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Mannen fikk nylig avslag på asylsøknaden, men har anket avgjørelsen til Utlendingsnemnda. 30-åringen har oppgitt å være fra Iran, men skal tidligere ha vært i besittelse av identitetskort som viser at han er fra Irak.— Det er ennå uavklart hvor han egentlig er fra, sier Hansen.

Obduseres i morgen

38-åringen som ble knivstukket og drept er fra Eritrea. Politiet har enn så lenge ikke fått kontakt med noen av kvinnens pårørende.

— Alt tyder på at hun ikke har slektninger i Norge, sier Hansen, som opplyser at de i samarbeid med eritreiske myndigheter jobber videre med å finne eventuell slektninger i utlandet.

38-åringen vil bli obdusert torsdag og politiet håper å ha en foreløpig obduksjonsrapport klar i løpet av morgendagen.

— I morgen vil vi også ta stilling til om det skal gjøres nytt avhør. Det kommer litt an på hvordan det passer for forsvarer og tolk, sier Hansen.

Politiets kriminalteknikere har i hele dag gjort undersøkelser i leiligheten hvor kvinnen ble drept. Hansen opplyser at åstedsundersøkelsene vil fortsette i morgen.