VENNESLA: — Jo mer det nærmer seg, vil vi ta opp en mer systematisk dialog med grunneierne. Det er behov for det, men det er ikke sikkert det vil gå helt smertefritt, erkjenner kommunalsjef samfunn Aslak Wegge.

Start i 2014?

Rådmann har i budsjettet lagt inn 1,7 millioner til ny turvei langs elva i 2014. Han understreker at beløpet verken inkluderer erverv av rettigheter eller grunn.

I 2008 ble det gjennomført et forprosjekt av strandsti ved Venneslafjorden. To år senere ble reguleringsplanen vedtatt. Siden har saken lagt i ro.

- Betent sak

— Det er en betent sak å ta fra noen grunn. Det er alltid sånn i et etablert boligområde. Avtalene er ikke i boks, men alle vet at stien vil komme, sier KrFs gruppeleder Daniel Bakken.

Hans ankepunkt er at den planlagte bredden på turveien kun blir én meter.

— Møtes en i rullestol og en med barnevogn, kommer man jo ikke forbi hverandre, sier han.

- Hensyn på hensyn på hensyn

Saken ble diskutert i budsjettsamtalene i plan og økonomiutvalget tirsdag. Der sitter også Eivind Drivenes (Sp). Han begynner å se en løsning på en langvarig sak som i sin tid ble klossete håndtert i kommunen.

— Alle er vel inneforstått med at det kommer en sti fra sentrum, rundt Nesane og over Kuleberget, og etter hvert til Venneslaheimen, sier Drivenes.

— I denne saken er det tatt hensyn på hensyn på hensyn. Ingen skal ta oss på at vi ikke har tenkt langsiktig her, det er nærmest langtekkelig, smalt det fra ordfører Torhild Bransdal tirsdag.