LILLESAND: — Jeg føler dette er full seier. Vi har fått fullt gjennomslag. Nå går jeg rett til rådmannen og teknisk sjef og ser hvordan vi kan gå videre med planene umiddelbart, sier en lettet ordfører, Arne Thomassen (H), direkte etter fylkesutvalgets møte i Lillesand.

Fylkesutvalget vedtok etter en befaring tirsdag å droppe innsigelsen til den nye detaljreguleringsplanen, som åpner for toveistrafikk på strekningen, under forutsetning av følgende vilkår:

1. a) Trafikksikkerheten må ivaretas på en god måte. Ved utarbeidelse av skiltplan for strekningen skal det legges opp til at veien ikke åpnes for tunge kjøretøyer med totalvekt over 3 500 kg. Tillatt hastighet på strekningen settes til 30 km/t. Det anlegges fartshumper eller andre hastighetsregulerende tiltak.

b) Det anlegges fortausløsning på hele strekningen.

c) Tiltaket må gjennomføres uten å forringe områdets kulturminner.

2. Lillesand kommune er ansvarlig for kostnader knyttet til åpningen av veien.

Dette betyr at fylkesvegen kan bli gjenåpnet med trafikk i to retninger. Fylkesmannen i Aust-Agder har imidlertid også varslet innsigelse.

— Jeg er veldig skuffet over at dette har blitt en sak hvor politikerne gir etter for et folkekrav i Lillesand. Det er helt oppsiktsvekkende at de enstemmig går i mot alle de faginstanser som har gått imot gjenåpning av veien. Det finnes jo ikke én faginstans som har anbefalt at veien bør gjenåpnes, er nabo Finn Holmer-Hovens reaksjon etter Fylkesutvalgets avgjørelse. Holmer-Hoven har en eiendom like ved krysset hvor veien i dag er stengt, og er en av flere naboer som har kjempet mot at veien skal gjenåpnes.