KRISTIANSAND: Jenta hadde gått av bussen ved Rona da en personbil stanset ved siden av busskuret.

— En person stakk en pistol ut av vinduet fra passasjersetet foran, og skjøt rett i glasset. Glasset ble helt pulverisert, forteller 16-åringen til fvn.no.

- Ikke spor å finne

Totalt 15 vindusruter på 10 busskur ble knust under et hærverksraid natt til søndag. Samtlige busskur på en strekning på én mil fikk ruter knust. Hærverket skjedde langs E 18 fra Bjørndalssletta i vest til det nye Ikea-krysset i øst, og ifølge NCC veiservice er rutene knust på samme måte samtlige steder.

Undersøkelser fra NCC har imidlertid ikke gitt svar på hvordan rutene er blitt knust.

— Det er ikke noen spor å finne. Vi vet ikke om de har kastet stein, eller brukt hammer, kølle eller balltre. Det kan også ha blitt brukt skytevåpen, sa driftsleder Jan Inge Frigstad i NCC veiservice til fvn.no mandag.

Les også: Smadret busskur for 100.000 kroner

Mye tyder nå på at rutene er blitt skutt i senk.

Kjørte videre

— Kulehullet var ganske stort, så de kan umulig ha brukt softgun. Det smalt godt, men jeg tror lyden kom fra da glasset knuste. Bilen med to eller tre personer forsvant like etterpå, forteller 16-åringen.

Ifølge henne kjørte gjerningspersonene en mørk personbil. De kom fra Kristiansand sentrum, og skal ha kjørt til høyre i rundkjøringen ved Rona. Hendelsen skjedde mellom 23.30 og midnatt lørdag kveld.

Se bildeserie fra hærverket her

Hærverket koster Statens vegvesen totalt om lag 100.000 kroner. Foreløpig er ikke forholdet anmeldt, men det vil skje i løpet av kort tid.

Anmeldes

— Jeg har sendt alle dokumentene videre til juristen vår, som vil ta seg av saken videre, sier overingeniør Harald Roland i Statens vegvesen.

Han kjente ikke til skyteepisoden da fvn.no kontaktet ham.

— Dette er ikke noe vi har fått tilbakemelding på, sier han.

Heller ikke politiet har fått opplysninger om hendelsen.

— Vi er ikke blitt kontaktet angående hærverket, og avventer nå en anmeldelse, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.