GRIMSTAD: — Vi har hatt et gullsmedbrekk i Grimstad. Klokken 04.01 gikk det en alarm på stedet, og vi har også et vitne som har bivånet hendelsen, forteller Bård Austad, operasjonsleder ved Agder poltidistrikt, til fvn.no.

Mistanken svekket

Mistanken mot de to personene som tidlig ble pågrepet, skal være svekket.

To personer ble tidlig pågrepet, men jourhavende ved Agder politidistrikt, Leif Aleksandersen, sier til fvn.no at mistanken mot de to personene er svekket.

De to mennene, begge i 20-årene bosatt i Froland, holdes fortsatt i varetekt etter at politiet fant flere skytevåpen på en adresse.

Flere pågrepet

Ut fra det politiet vet på det nåværende tidspunkt har det vært fire personer inne i butikken og forsynt seg med tyvgods av hittil ukjent verdi.

— De forsvant fra stedet bærende på sekker som vi antar inneholder gods fra butikken. De stakk fra stedet i en hittil ukjent bil, sier Austad.

Flere patruljer

Politiet kalte umiddelbart ut patruljer fra både Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Kristiansand. Klokken 06.45 ble to personer pågrepet på Øynaheia i Birkenes.

— Vi mistenker de to for å ha noe med innbruddet å gjøre, sier Austad til NRK Sørlandet.

De to er fraktet til politistasjonen i Arendal for avhør. Politiet leter fremdeles etter de to andre.

— Vi har søkt, og vi søker fremdeles, i og omkring Grimstad. Så langt har vi ikke funnet noen. For øyeblikket pågår det også undersøkelser inne i gullsmedbutikken, sa Austad like over klokken seks tirsdag morgen.

Politiet vil fortsatte søket etter gjerningspersonene utover dagen. De fortsatte også sine tekniske undersøkelser.

— Hvis det er noen som er på vei til jobb som gjør observasjoner av mistenkelige personer eller kjøretøy som de tror kan ha noe med dette å gjøre, så må de ta kontakt med politiet, er oppfordringen fra operasjonsleder Austad.

UNDERSØKELSER: En krimtekniker fra politiet var tirsdag morgen i gang med de krimtekniske undersøkelsene hos gullsmeden i Grimstad. (Foto: Ernest Boswarva)