KRISTIANSAND: To av de tre som stod bak mishandlingen er nylig dømt i Kristiansand tingrett. Den ene domfelte har fått ubetinget fengsel i ett år og to måneder. Den andre er dømt til fengsel i ett år, derav fire måneder betinget. Tredjemann møtte ikke fram da rettssaken startet. Saken mot ham blir berammet senere.

Verdigjenstander tatt

Den mishandlede venndølen ble lille julaften i fjor holdt i fangenskap i boligen til den ene av de tre. Han ble beskyldt for å ha stjålet noen tabletter fra den ene. Som straff for dette måtte han gi fra seg et fjernsynsapparat, en datamaskin, 2000 kroner i kontanter og andre verdigjenstander.

Som en del av straffen ble han bundet med tap på kroppen og foran munnen, mens han var liggende på magen. Her ble han slått, sparket og truet. Venndølen ble truet til å svelge ukjente tabletter, som han senere ble uvel av. Slagene og sparkene traff ansiktet, ryggen, armene, beina, brystkassen og magen.

Sprøytespiss

Han ble stukket med en knivspiss på leggene og lårene, og kniven ble holdt mot strupen hans. Mannen ble også stukket med en sprøytespiss på den ene rumpeballen. Både fornærmede og de tre gjerningsmennene var ruset under hendelsen.

Kristiansand tingrett slår i dommen fast at venndølen ble utsatt for en langvarig frihetsberøvelse helt ute av stand til å forsvare seg.

I tillegg til fengselsstraffen ble fornærmede tilkjent 60.000 kroner i oppreisningserstatning.

FRA RETTEN: Advokat Stien Trones Bråstein (t.v.) var bistandsadvokat for venndølen som ble mishandlet. Her sammen med aktor, politiadvokat Jørgen Henriksen. Foto: Hallgeir Oftedal