KRISTIANSAND: – Energisektoren er underlagt sterke politiske føringer både i Norge og EU. Vi gir stafettpinnen videre til Statnett fordi vi tror at det selskapet har størst mulighet for å få lost prosjektet gjennom de politiske beslutningsprosessene. For Agder Energi er det av mindre betydning hvem som bygger og drifter en strømoverføringskabel mellom Norge og Tyskland, men at den faktisk blir realisert, sier konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi.

NorGer ønsker å bygge den første kraftoverføringskabelen mellom Norge og Tyskland. Planene går ut på å legge en 600 kilometer lang høyspent likestrømskabel på bunnen av Nordsjøen. Det sveitsiske selskapet EGL og Lyse har like store eierandeler i NorGer som Agder Energi.

Tom Nysted vil ikke røpe hvor mye Statnett må betale for eierandelene i NorGer, men sier at Agder Energi ikke har tapt økonomisk på sin deltakelse i NorGer. Han avviser at Agder Energi trekker seg ut fordi selskapet ikke har finansielle muskler til å være med å bygge kabelen eller har tro på at det vil være god butikk.