KRISTIANSAND: For lovbruddene ble han i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i fem måneder. Han må betale 1.281 kroner i erstatning til et av voldsofrene samt saksomkostninger. 19-åringen ble idømt sperrefrist til å ta lappen på et halvt år. Til sist må han betale 3.000 kroner som han tjente på å være sjåfør i forbindelse med narkotikasalg.

Offeret ble holdt fast

Natt til søndag 26. juli i fjor slo han sammen med en annen mann til en 23-åring i bakhodet og flere ganger i ansiktet med knyttet hånd mens kameraten holdt offerets armer fast på ryggen. Episoden skjedde i Vestre Strandgate. 23-åringen fikk flere kutt i ansiktet og synsforstyrrelser. Retten mente volden skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter siden offeret ble holdt fast og dermed var forsvarsløs.

Bilkrangel endte med trusler

Om ettermiddagen 2. mars i fjor truet han en mann og en kvinne med et brekkjern utenfor Pizzabakeren på Lund. I forkant av dette hadde 19-åringen og den fornærmede mannen kjørt hver sin bil fra Sørlandssenteret til Lund. De har begge forklart at de ble forsøkt påkjørt eller forstyrret under kjøringen av den andre uten at de selv foretok seg noe.

Så stoppet bilene utenfor Pizzabakeren. Mannen og kvinnen satt i bilen da 19-åringen kom mot dem med brekkjernet i hånda. Da sjåføren bilen og kjørte, og 19-åringen svarte med å kaste brekkjernet etter bilen.

19-åringen har forklart at han selv ble drapstruet av mannen i bilen og at han tok frem et brekkjern, men bestemte seg for ikke å bruke det og la det tilbake i bilen. Så gikk han inn på Pizzabakeren og ba om at de ansatte måtte ringe politiet, ifølge egen forklaring. Dette trodde imidlertid politiet ikke noe på.

Løp ut fra politistasjonen og slo

Dagen etter slo han og sparket en annen mann i Tollbodgata. I forkant av dette hadde 19-åringens bekjent havnet i slåsskamp med en annen utenfor politistasjonen. Begge ble holdt av hver sin politibetjent da 19-åringen kom løpende ut fra politistasjonen og slo til en av slåsshanene. Politiet klarte å få ham bort, men han kom tilbake og sparket samme mann i siden så han falt sammen.

Han er dømt for å ha oppbevart narkotika ved to anledninger og bistått som sjåfør ved narkotikasalg ved én anledning.

I 2008 fant han 14 ID-kort, medlemskort og bankkort som han beholdt, selv om de tilhørte andre. Disse har han forklart at han fant hver for seg i byen og samlet dem i en boks.

Ved seks anledninger i 2009 kjørte han bil uten å ha gyldig førerkort.

Til sist er han dømt for å ha kjørt en varebil i Kristiansand i 127 kilometer i timen i en 80-sone 24. mai i fjor.