AGDER: — Det ser ut til at vi går inn i en situasjon med forholdsvis mild værtype. Fuktige og milde luftstrømmer vil prege været, og slik vil det være til midten av november, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga i Meteorologisk institutt.

Regn og vind

Hvis du håper på snø og vinter, er ikke resten av denne saken noe munter lesing for din del. Temperaturer opp mot ti grader, kombinert en stor dose regn og litt vind, er fasiten for været de kommende ti dagene.

Men bor du i Aust-Agder, kan du glede deg til litt mer oppholdsvær, enn dine naboer i vest.

— I Vest-Agder vil det nok i perioder kunne regne ganske godt, men ikke i bøtter og spann, mens det i Aust-Agder vil bli noe mer opphold, opplyser meteorolog Haga.

- Skift dekk på bilen

Samtidig oppfordrer han alle på Sørlandet til å skifte til vinterdekk på bilen. Tirsdag morgen var det glatte veier også i lavlandet, og dette kommer til å fortsette.

— Hvis skydekket glipper opp litt, så er det ikke mye som skal til før temperaturene dropper under null grader. Og bakken tørker ikke så fort, så det kan fort bli glatt flere steder på Agder, sier han.

— Skal du ut om morgenen så skal du ikke se bort i fra at det er glatt, så det er like greit å hoppe i det og skifte dekk.