KRISTIANSAND: — Dette betyr veldig mye for oss. Det gir oss større handlingsrom og motivasjon til å fortsette med ny giv, sier styreleder Andreas Holteberg i Fotballklubben Fri.

FK Fri er en klubb for og med mennesker som har, eller har hatt, utfordringer med rus og psykiatri.

Onsdag formiddag fikk de den gledelige beskjeden om at tilbudet er tildelt 65.000 kroner fra Fædrelandsvennen kontantfond.

Spillekveld

I tillegg fikk Øvre Slettheia barne- og ungdomsklubb "Spillekveld" tildelt 35.000 kroner.

— Vi er veldig takknemlige for denne støtten. Pengene vil komme godt med i arbeidet vi driver, sier Jan Øyvind Skår. Han er en av initiativtakerne bak spillkveldene, som ukentlig samler mellom 35 og 70 barn til sosiale aktiviteter på Slettheia.

— Det er et stort behov for dette tilbudet. Og det drives utelukkende på frivillig basis, sier Skår.

Pengedrysset er det første fra Fædrelandsvennen kontantfond. Mediehuset lanserte sponsorfondet i fjor, og det har kommet inn bortimot 50 søknader fra lag og foreninger i Agder.

- Godt frivillig arbeid

— Det har vært veldig spennende å se hvor mye godt frivillig arbeid som drives i landsdelen vår. Det har vært vanskelig å plukke ut kun to kandidater fra alle søknadene, forteller markedsdirektør Anita S. Dietrichson i Fædrelandsvennen.

En av hovedgrunnene til at FK Fri og spillkveldene fikk støtte er at begge tiltakene er godt etablert fra før. I tillegg til at de sendte konkrete søknader om hva de ønsker med pengene.

— Vi er trygge på at det er gode krefter bak dette frivillige arbeidet. Og at de vil forvalte midlene på en god måte, til glede for brukerne, sier Dietrichson.

Som en del av Fædrelandsvennens nye sponsorstrategi ble det i 2011 også lansert et annonsefond.

Ibsen-Hamsun-dagene, Kirkens bymisjon og Våg Vipers vil gjennom dette fondet motta et gavekort på 200.000 kroner hver, til bruk på annonser i Fædrelandsvennen.