MANDAL: — Prognosene vi først fikk var nok atskillig høyere enn de vi har fått nå. Det siste er at vannstanden skal stige med 20 centimeter frem mot midnatt. Da er vannet fortsatt under bryggekanten, sier brannsjef Jon Inge Aasen i brannvesenet Sør.

Like før klokken 21 var det lite som tydet på at vannet kommer til å flomme inn over bryggekanten og inn mot Mandal sentrum. Meteorologisk institutt bekrefter også at det ikke er grunn til å vente flom ut fra de siste varslene.

100 sandsekker i beredskap

I forbindelse med uværet Emil ble gjort forberedelser til å stenge av deler av Mandal sentrum. I går ble også lagt ut sandsekker for å hindre vannet i å trenge inn i enkelte butikker.

— De sandsekkene som er lagt ut blir liggende. Vi har rundt 100 sekker liggende på brannstasjonen som kan brukes dersom situasjonen endrer seg. Klokken 22 kommer jeg og politistasjonssjefen til å ta en runde for å sjekke status, sier Aasen.

80 centimeter over normalen

Han opplyser at vannstanden onsdag kveld var 65 centimeter over normalnivået.

— En vannstand på dette nivået er ikke så uvanlig i Mandal på høsten.

Ved 22-tiden opplyser at Aasen at vannstanden ligger på rundt 80 centimeter over normalen, som er i tråd med prognosene.

— Vi må nok opp i minst 100 centimeter for at det skal bli noen utfordring. Slik det ser ut skal det stige noen centimeter til, så det er ikke noe problem, sier Aasen.