MANDAL: – Etter at Hald la om driften til å bli en internasjonal skole, har dette vært en suksess. Men nå står bygningsmassen foran store og nødvendige investeringer. Å slå sammen kjøkkendriften sikrer Halds framtid slik at vi kan bruke mer midler på drift og bygg, sier generalsekretær i Norges Kristelige Student— og Skoleungdomslag Tor Erling Fagermoen.

TRADISJONSRIKT: Bygningene på Hald er så gamle som til 1600-tallet. De siste ti årene har det vært drevet som en utvekslingsskole med en rekke land. På sommeren er det pensjonat her. Foto: Jarle R. Martinsen

Sammen med Strømmestiftelsen og misjonsselskapet driver de Hald internasjonale senter.Nødings Delikatesse overtar Halds tre årsverk på kjøkkendriften, og skal heretter sørge for mat ikke bare til 80 studentene, men også til gjestene når stedet fungerer som pensjonat på sommeren.

– For oss betyr dette flere bein å stå på, sier daglig leder i Nøding Karl David Gundersen.