— Om jeg er glad? Definitivt! sier administrerende direktør Tor Henning Ramfjord hos National Oilwell Varco Norway på Dvergsnes i Kristiansand.

Fredag offentliggjorde morkonsernet i Houston tredjekvartalsrapport. Den viser at ordrebeholdningen innen "Rig Technology", hvor den norske datteren jo er helt sentral, har nådd 15,15 milliarder dollar (tett på 90 milliarder kroner), høyeste nivå gjennom alle tider. Ordre inngangen i løpet av kvartalet var nesten 20 milliarder kroner. Og for å komplettere velstanden: "Rig Technology" ligger fortsatt på inntjeningsmarginer på over 20 prosent – av en omsetning på 49 milliarder kroner så langt i år!

— Klarer dere å levere alt dette innen avtalt tid, Ramfjord?

— Vi har klart det til nå og skal klare det fremover. De ordrene vi nå har booket, har ligget i planene våre en stund og er bakgrunnen for oppbemanningen vi holder på med. Det blir nok like mange nye medarbeidere i år som i fjor, rundt 600 i Norge. Og fortsetter utviklingen som det ser ut nå, kan det bli enda flere til neste år, antyder den norske NOV-bossen.

— Noen snakker om skyer på himmelen?

— Meningene er delte. Fra mitt ståsted konstaterer jeg at ordreinngangen fortsatt er god, utsiktene likeså.