KRISTIANSAND: Aust-Agder KrF foreslår å definere åtte alkoholfrie samfunnsområder.

— Vi ønsker å bevisstgjøre voksne på når det er greit, og når det ikke er greit å bruke alkohol, sier nestleder i Aust-Agder KrF, Marion Bojanovski.

Hun peker på at rusmisbruk har en høy kostnad for enkeltmennesker og samfunn. Blant områdene som foreslås alkoholfrie, er i voksnes samvær med barn og unge, båt og badeliv og idrett og friluftsliv.

— Alkoholen har på et vis bare sklidd inn mange sosiale sammenhenger. Vi mener det bør stilles spørsmål ved om det er riktig å koble alkoholbevilling sammen med for eksempel kultur- og idrettsarrangementer i offentlig regi. I tillegg mener vi voksne på eget initiativ bør bli mer bevisste på alkoholbruk når de er sammen med barn, sier nestlederen.

Kirke-øl

Bojanovski forteller at hun blant annet har fått negative tilbakemeldinger fra andre steder i landet hvor det er innført kirke-øl. I forslaget oppfordrer KrF kommuner og enkeltpersoner til å respektere de alkoholfrie sonene.

— Det er ikke et forslag om å innføre et forbud, men en bevisstgjøring om at voksne folk i private og offentlige sammenhenger må være bevisste på om det er riktig å la alkohol være en del av samværet, sier Bojanovski.

Aust-Agder og Vest-Agder KrF er lørdag samlet til felles fylkesårsmøte på Quality i Sørlandsparken.

Er dette et bra tiltak? Si din mening i debatten under.