ARENDAL: Historien om den stjålne gassgrillen på Hisøy gikk landet rundt, og samme kvelden som eieren rykket ut med video av gasstyvene, kom grillen til rette.

— Vi kjørte den hjem til eieren, da en jogger ringte og fortalte hvor han kom over grillen, forteller vaktleder Tom Wang på Arendal politistasjon til Fædrelandsvennen torsdag kveld.

Video på verandaen

Tirsdag kveld rappet to tyver både grillen, gassbeholderen og duken til å ha over, fra terrassen til Birger Bakke på Hisøy. Det tyvene ikke visste, var at Bakke hadde videoovervåket verandaen, og like etter kunne benytte filmen som familieunderholdning.

Såpass forbannet ble han også, at han sendte videoen ut til det ganske land, for å skaffe sin kjære grill tilbake igjen.

Dermed ble gassgrillen en nasjonal hendelse. I fraværet av agurker på den norske mediesommerhimmelen, blomstret gassvideoen på internettet — hele torsdagen.

Snørte seg sammen

Eksponeringen av de lett sladdete menneskene, en han og en hun, fra videoen, førte sannsynligvis til at tyvene slettes ikke lenger så det fornuftig å beholde gassgrillen.

Ved 18-tiden torsdag ettermiddag ble den altså funnet av en ung jogger, i underkant av en kilometer fra stedet der den ble stjålet fra.

— Ja, det er jo bare 500-600 meter fra Bakkes hjem, sier politimann Tom Wang.

- Ja ha?

— Ja, det er i luftlinje altså, så det var ikke langt unna, sier Wang.

- Men det er vel liten grunn til å tro at grillen tok luftveien?

— Nei, i kjøreavstand er nok avstanden i underkant av en kilometer, sier Wang.

- Maser ikke mer

Med en saftig video og ferske fingeravtrykk på kaldt gassgrill-stål skulle man tenke seg at tyvene snart sitter i kjetting, men slik gikk det ikke. Det har grilleieren bestemt.

— Den sto så fint i veikanten, med trekket over. Eieren ville ikke gå videre med det. Han har fått det han ville. Han trekker anmeldelsen, sier Wang.

- Kan dette være en spøk?

— Eieren sier han ikke vet hvem det er. Jeg tror ikke det er en spøk, nei. Men vi maser ikke mer om dette, sier Wang.