Ambulansen hadde ikke mye plass å gå på da den passere trafikken i Oddernestunnelen like før klokka 18. Foto: Erling Hægeland
Det var saktegående kø gjennom Kristiansand sentrum i en lengre periode tirsdag ettermiddag, på grunn av et trafikkuhell på Varoddbroa. Foto: Erling Hægeland
Her snegler trafikken seg over Bjørndalssletta tirsdag ettermiddag. Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: — Politiet måtte rykke ut til et uhell på Varoddbroa, der det i utgangspunktet var meldt om minimale materielle skader, opplyser operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

Ambulansen hadde ikke mye plass å gå på da den passere trafikken i Oddernestunnelen like før klokka 18. Foto: Erling Hægeland

— Politiet rykker vanligvis ikke ut til trafikkuhell med små materielle skader, understreker han.

Like etter klokka 16.30 fikk Fædrelandsvennen de første tipsene om et trafikkuhell på Varoddbroa. Tre biler var involvert i uhellet. Verken politi eller ambulanse rykket ut til stedet, på grunn av melding om begrensede materielle skader.

Sendte ambulanse

Klokka 17.45 ble likevel en ambulanse rekvirert, nesten en time etter de første meldingene om trafikkuhellet. En av de involverte, en mann, klager over smerter i mage og bryst.

Like før klokka 18 tirsdag var det fortsatt lange køer i østgående retning. Fædrelandsvennens sto på dette tidspunktet i kø i Oddernestunnelen.

Da sneglet en ambulanse med fulle sirene seg gjennom tunnelen, som var fullpakket av biler som sto fast i køen.

Måtte ha hjelp av kranbil

En av årsakene til trafikkaoset tirsdag, var at biler som var involvert i uhellet ikke ble fjernet fra broa.

— De involverte sjåførene fikk beskjed om å fjerne bilene, noe de altså ikke gjorde, sier Frank Solås.

Det viste seg også at den ene bilen måtte ha kranhjelp.

— Det fikk ikke vi noe beskjed om, sier operasjonslederen.

Saktegående trafikk

Veitrafikksentralen hadde følgende informasjon tirsdag ettermiddag:

— Det har vært et trafikkuhell, uten personskader. Det er noe glass- og oljesøl i veibanen, fortalte trafikkoperatør Anne Berget hos Veitrafikksentralen.

Like før klokka 18.30 begynte trafikken å løse seg opp gjennom sentrum.