KRISTIANSAND: – Foreløpig er det Nasjonal transportplan (NTP) for 2014-2023 som gjelder, og den sier at det skal bygges firefelts motorvei fra Kristiansand til Vigeland i Lindesnes. Det vil nok være flertall for å øke utbyggingstakten ytterligere, men en sammenhengende motorvei mellom Kristiansand og Stavanger ligger langt framme, sier Hans Fredrik Grøvan.

Mens KrF-representanten i transportkomiteen er forsiktig optimist med hensyn til å få fortgang i å planlegge og bygge en sammenhengende motorvei til Stavanger, har komitékollega Åse Michaelsen sluppet jubelen løs.

– Det er enighet i komiteen om at en helhetlig motorvei vil ha stor samfunnsøkonomisk nytte, og at det er viktig å knytte de store knutepunktene som Oslo, Kristiansand og Stavanger tettere sammen. Jeg tror kommunene nå trygt kan framskynde regulerings— og planleggingsarbeidet av en framtidig motorveitrasé for E 39 gjennom hele Vest-Agder, sier Åse Michaelsen.

Komiteen har i sin innstilling for ny europavei E 39 Oslo - Grenland - Kristiansand Stavanger understreket at strekningen er sterkt trafikk- og ulykkesbelastet og har en andel tungtrafikk langt over gjennomsnittet.