GRIMSTAD: Basert på de bevis som var, mente politiet noe annet. De inndro førerkortet midlertidig og har nå opprettholdt beslaget.

Det var 19. oktober i år i 12-tiden at en bilfører kjørte inn i midtrekkverket og dro med seg store deler av dette rett vest for Bietunnelen.

På stedet fremholdt mannen overfor politioverbetjent Halvor Øymoen ved Grimstad politistasjon at han bare så vidt var borti autovernet.— Mannen kunne ikke forstå at hans bil hadde forårsaket de store skadene på midtrekkverket, selv om skadene på bilen og spor på stedet viste noe annet, sier seksjonsleder for orden og trafikk ved Grimstad politistasjon, overbetjent Halvor Øymoen.

— Førerkortet ble midlertidig beslaglagt etter ulykken, og beslaget har vi oppretthold i ettertid. Nå er det opp til fylkeslegen å avgjøre om den eldre mannen i 80-årene fra Grimstad oppfyller helsekravene til førerkort og om han dermed skal få lappen tilbake, sier Øymoen.

— Vi har krevd en oppdatert legeerklæring og at mannen måtte gjennomføre en ny førerprøve før han kan få igjen førerkortet sitt, opplyser politiadvokat Per Ø. Thorbjørnsen.

Så langt har ikke mannen fått igjen lappen.