KRISTIANSAND: — Det er helt fantastisk og virkelig en prestasjon å være stolt av. Våre to servitører fikk sølv i en svært tøff konkurranse, og det er meget imponerende, sier Linn Mjelde, restaurantsjef på Måltid i Kristiansand.

Mjelde overtok driften av Måltid i fjor sammen med Tim Wiulff. De to har tidligere jobbet fire år ved kritikerroste Engø gård på Tjøme, og med seg til Kristiansand fikk de blant annet de to servitørlærlingene Sigurd Eilerås og André Alina Gjermundsen som tok sølv i Norgescup for lærlinger i Stavanger forrige helg, kun slått av Statholdergaarden. De to servitørene kommer opprinnelig fra Drammen og Tønsberg.

— Våre to servitører har jobbet på Måltid siden november, men de har vært en del av teamet vårt lenge før det. Vi jobber kontinuerlig for å fremme servitør- og kokkefaget, det er en kjensgjerning at det er utfordrende å rekruttere folk til faget, derfor er det virkelig gøy å se at vi klarer å løfte fram flinke folk, sier Mjelde.

Måltid eies av brødrene Johan G. og Martin Olsen. Restauranten er så langt den eneste sørlandsrestauranten som har klart å komme seg inn på topp 100-listen over Nordens beste restauranter, i en guide utarbeidet av den danske matskribenten og restaurantanmelderen Bent Christensen. Måltid kom på en 71. plass på listen i fjor, kun to plasser bak Bagatelle i Oslo. Da var det Max Hansen som drev restauranten, men han byttet jobb til Sjøhuset i fjor.Mjelde og Wiulff har i tillegg til Måltid, også ansvar for driften av Boen gård i Tveit, som eies av Olsen-brødrene og kusinen deres Randi Margrethe Eidsaa.