VENNESLA: — Huseieren er siktet for å være ansvarlig for denne brannen, opplyser lensmann i Vennesla, John Tomas Homme til Fædrelandsvennen.

Han forteller om hendelsesforløpet onsdag, som endte med at huseieren ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med det Homme betegner som ganske kraftige brannskader.

Lagde først bråk i sentrum

— Vi fikk først melding om at en person gikk rundt og skrek i sentrum. En politipatrulje fikk roet ned mannen. De to politimennene tok blodprøve av mannen, og vurderte det slik at han kunne ta vare på seg selv i eget hus, men at han var bortvist fra sentrum for resten av ettermiddagen.

Homme karakteriserer de to politibetjentene som erfarne.

— Jeg har snakket med både dem og med påtalemyndigheten, og står på at de etter eget skjønn har vurdert det rett da de kjørte mannen hjem. De hadde valget mellom å gjøre det eller kjøre mannen til arresten. Å kjøre ham hjem har vært gjort tidligere med samme mann. Kanskje kunne man denne gang ha kjørt ham innom legevakt først, sier Homme.

Skal avhøres senere

Rundt en halvtime senere rykket politiet ut på brann i huset til samme mann. Huset betegnes som totalskadet, og Homme håper at krimteknikere i løpet av dagen får undersøkt boligen. Huseieren skal avhøres senere.

— Men det blir garantert ikke gjort i dag. Han har ganske kraftige brannskader, og hadde det vært litt mer alvorlig hadde han trolig blitt fraktet til Haukland sykehus i stedet, opplyser Homme.