TRONDHEIM: — Det er ikke slik jeg hadde ønsket det skulle være. Jeg tror ikke jeg vil si så mye mer enn det, sier Hans Fredrik Grøvan til Fædrelandsvennen.

Han er Vest-Agder KrFs listetopp til Stortingsvalget. Da han kom til landsmøtet i Trondheim torsdag formiddag, stod partiets nestleder Dagrun Eriksen noen meter unna.

De to hilste ikke på hverandre og pratet ikke sammen. Det har de heller ikke gjort etter at Vest-Agder KrF valgte Grøvan framfor Eriksen som partiets førstekandidat.

— Jeg har ikke snakket med Hans Fredrik, men jeg har god kontakt med fylkeslaget, sier Dagrun Eriksen til Fædrelandsvennen.

— Hvorfor har du ikke snakket med ham?

— Jeg tror ikke jeg vil si så mye mer om det, sier hun.

Vanskelig

Dagrun Eriksen sier at hun har vært opptatt av å la Hans Fredrik Grøvan gjøre jobben sin og at hun derfor ikke har vært så synlig på Sørlandet. Hun sier også at hun vil at velgerne skal bli bedre kjent med Hans Fredrik Grøvan.

— Jeg har lagt til rette for at han skal gjøre jobben sin. Da Nasjonal transportplan ble lagt fram, sørget jeg for å gi ham informasjonen han trengte, sier Dagrun Eriksen.

Og legger til:

— Så tror jeg alle forstår at det er flere ting her.

Ikke ønskelig

Fædrelandsvennen vet at det har vært gjort forsøk fra fylkeslagets side for å få ordnet opp i forholdet mellom Hans Fredrik Grøvan og Dagrun Eriksen. Det har altså ikke lykkes.

Selv sier Grøvan at han ikke liker situasjonen som har oppstått

— Det har ikke vært noe ønske fra min side.

Fylkesleder Torhild Bransdal er heller ikke glad for at de to ikke har snakket sammen siden nominasjonskampen.

— Jeg konstaterer at de ikke har gjort det, og det er ikke en ønskelig situasjon, sier Bransdal.

— Kan ikke dette skade valgkampen?

— Dagrun har sagt at hun vil bidra, og det kommer selvsagt Hans Fredrik også til å gjøre. Så jeg tror ikke det vil skade, sier Bransdal.

— Dagrun Eriksen sier at hun har et godt forhold til fylkeslaget?

— Ja, det stemmer. Jeg har et godt forhold til Dagrun Eriksen, og jeg har et godt forhold til Grøvan også, sier Bransdal.

Statsråd

Dagrun Eriksen vil fortsette som første nestleder i partiet og har fylkeslagets støtte. Hun blir også trukket fram av Knut Arild Hareide som aktuell statsrådskandidat (se egen sak).

Hareide er også klar over at det er et vanskelig forhold mellom Hans Fredrik Grøvan og Dagrun Eriksen, men overfor Fædrelandsvennen er han mest opptatt av å si at de to gjør en god jobb for partiet. Han sier at forholdet mellom dem to ikke er noe tema.

— Nominasjonsprosesser kan være dyptgående, og man skal få lov å være skuffet og lei seg. At de ikke får det tetteste forholdet er naturlig, men de vil begge spille sentrale roller, og jeg regner med at de vil kommunisere godt da, sier Hareide.