KRISTIANSAND: Andre pinsedag er normalt sett en av de travleste dagene i året rent trafikkmessig og i dag blir intet unntak.

— At det blir mye trafikk i dag, det er det ikke tvil om, fastslår Øystein Krogstad, sjef for Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, til Fædrelandsvennen mandag formiddag.

Allerede i går var han ute for å sjekke trafikkforholdene.

Venter tett trafikk

— Det var forholdsvis rolig da, men det kommer til å bli veldig mye trafikk i dag, sier Krogstad, som forventer at trafikken drar seg til i to-tre tiden.

Som vanlig på 2. pinsedag blir bilistene oppfordret til å kjøre hjem til forskjellige tider, men Krogstad tror likevel mange vil nyte den varme sommerdagen og drøye hjemreisen mest mulig. Dermed kan det bli tett om plassen og massiv kø utover ettermiddagen og kvelden.

Frykter ulykker

Og up-sjefen forventer full trøkk på veiene i Agder.

— Jeg er sikker på at det kommer til å bli tett trafikk gjennom hele Vest- og Aust-Agder, så nå håper jeg at folk kjører forsiktig, anmoder han.

Med mye trafikk og få up-kontroller på veiene, på grunn av den pågående streiken, kan det fort gå galt.

— Erfaringsmessig skjer det mange alvorlige ulykker i perioden fra pinsen. Statistisk sett er juni en av de verste månedene med tanke på antall dødsulykker i trafikken, uttalte Krogstad til Fædrelandsvennen i forrige uke.

Får nok å gjøre

Av 26 up-ansatte er 25 tatt ut i streik, men Krogstad har beholdt uniformen på. Dermed får han nok å rutte når man skal forsøke å få kontroll med mandagens pinsetrafikk.

— Det sier seg selv at det ikke går an å rekke over alt, men jeg kommer til å stoppe to-tre plasser for å kontrollere, sier han og krysser fingrene for at bilistene viser hensyn i trafikken i dag.