I går kveld vedtok kommunestyret i Åseral at varmestua kun får skjenke øl og vin mellom 16.00 og 23.30, og får dermed ikke utvidet skjenketiden.

— Drives med spillemidler

— Jeg er lojal ovenfor vedtaket i levekårsplanen til kommunen som sier at vi skal være varsomme med skjenking på steder der det er barn og unge, sier Åseral-ordfører Oddmund Ljosland etter torsdagens kommunestyremøte.

Han påpeker at varmestua drives med støtte av spillemidler og at den derfor kan betraktes som et kommunalt bygg.

— Sentralt i kveldens diskusjon stod matpakketuristen. Dagtid skal besøkende kunne spise matpakken sin i varmestua og skal ikke tvinges til å kjøpe noe for å oppholde seg der, fortsetter Ljosland.

Opprinnelig har Rio Pizza Bortelid søkt om skjenketid fra klokken 10.00 til 23.30 og da også for brennevin. Sosialtjenesten i kommunen peker på at lettere tilgang til alkohol fører til økt forbruk, noe som igjen fører til negative konsekvenser både sosialt og helsemessig. Derfor trekkes delmål 6 i Levekårsplanen til kommunen frem som sier følgende: "ein skal unngå skjenking av alkohol i samband med arrangement og aktiviteter spesielt retta mot barn/ungdom og familiar" .

- Forskjellsbehandling

Ved forrige kommunestyre fikk Eikerapen skjenkebevilling etter klokken fire, også når barnetrekket er oppe. Rio Pizza Bortelid mener at dette er forskjellsbehandling. Det avviser ordføreren.

— Dette er to forskjellige saker. Eikerapen er helt kommersiell og søker om bevilling fra klokken fire. Det at Bortelid søker om bevilling fra klokken 10 i varmestua som kan betraktes som et kommunalt bygg gjør at det her ble et annet utfall, forklarer Ljosland.

Ordføreren er klar over at Bortelid er i en konkurransesituasjon, men mener at levekårsplanen i kommunen er viktigere.

— Vi må skjerme aktiviteter for barn og unge, sier han.

— Vi har ennå ikke fått diskutert dette internt. Jeg ønsker derfor ikke å kommentere dette før etter påske, sier daglig leder ved Rio Pizza Bortelid, Senad Avdic.