Serine Bakken stiller velvillig opp på et bilde med elgen, og mener det er fint med litt kunst på skolen. Foto: Steffen Stenersen

KRISTIANSAND: — Det gikk ikke med så mye deig som jeg hadde trodd. Vi hadde regnet med å bruke cirka 100 kilo, sier baker Espen Albert til Fædrelandsvennen.

Han trengte bare 60 kilo, for å lage det som må være verdens største - og eneste - elg av brød. I vrimlehallen ved Universitetet i Agder står den, og skal stå der en stund, før den tørker ut.

Vil tørke ut

— Den vil nok ikke bli muggen, men den vil nok tørke ut etter hvert, og hvis folk da begynner å plukke på den, kan den falle fra hverandre, sier bakemesteren.

Det varNRK Sørlandet som først omtalte saken.

Så kan en jo spørre seg: Hvorfor lage en elg av brøddeig? Og hvorfor stilles den ut på UiA? Ole Kristian Herwell har svaret på det. Han er høyskolelektor ved institutt for visuelle og sceniske fag. Han ville vise sine barnehage- og lærerstudenter at det går an å bruke brøddeig i formingsfaget.

Se nye muligheter i formingsfaget

— Som utdanningsinstitusjon jobber vi med å vekke opp materialer og se nye muligheter i formingsfaget. Ved å ta i bruk et hverdagslig materiale som er lett tilgjengelig kan barnehager og skoler få et nytt medium og boltre seg i, sier Herwell til UiA sine hjemmesider.

I gangene til universitetet er det flere studenter som legger merke til elgen. Serine Bakken, Charlotte Seterholen og Åsa Mykland klarer ikke å gjøre opp noe sterke meninger om elgen.

— Jeg har ikke lagt så mye merke til den, men det er jo fint med litt kunst. Selv om en elg av brød kanskje er litt rart, sier Bakken.

- Får ikke julestemning

— Jeg får ikke akkurat julestemning av den, sier Charlotte Seterholen, og innrømmer at elgen ikke ser spesielt velsmakende ut.

Og spise den bør du heller ikke. Ingrediensene som er brukt er for lengst gått ut på dato, og velfylte mager var heller ikke målet med elgen. Selve bakeprosessen tok fire timer.

– Så er det dette som blir den store hiten når julebaksten skal settes, Albert?

— Nei, det er kanskje ikke det. Men det er gøy å vise at det går an å være kreativ, selv med en enkel surdeig, sier bakeren.