— Du skal gjøre mye galt for å bli vraket i Ap. Vi har ikke tradisjon for å bytte ut folk vi har satt inn, i hvert fall ikke etter fire år. Ikke en gang jeg ble vraket i min tid. Ingen vil bytte ut Kari, hun er soleklar som vår stortingskandidat også i neste periode, sier veteran i partiet, Rolf Terje Klungland til Fædrelandsvennen.

Stor Kari-støtte

På helgens fylkesårsmøte i Kvinesdal ble nominasjonskomite valgt. Ellers var ikke nominasjon formelt tema. Samtidig er kommende stortingsliste en av de store sakene i partiet. Ikke minst ettersom Arild Stokke-Grande, stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag, har flyttet til Søgne. Skal han stille for Vest-Agder, eventuelt utfordre Kari Henriksen, eller hva?

— Stokkan-Grande er en politisk kraft, men det naturlige er at han fortsetter å stille for Nord-Trøndelag, mener Klungland.Det samme sier Stokkan-Grande i en tekstmelding i går ettermiddag:

— Jeg ønsker å bidra for Sørlandet ettersom jeg nå bor her, men det naturlige er at jeg søker gjenvalg fra Nord-Trøndelag. Jeg ser fram til et godt samarbeid med Henriksen fremover

— Kari har gjort en god jobb, og fire år er kort tid på Stortinget. Jeg kan ikke se noen grunn til å vurdere andre kandidater enn henne, sier Kristiansand Aps Mette Gundersen. Kristiansands Terje Næss mener det samme.

Kari Henriksen selv sier hun ønsker gjenvalg. Utover det vil hun ikke kommentere nominasjon nå.

Fylkesleder Linda Verdal og leder i nominasjonskomiteen, Gunnar Rostveit er mer formelle og viser til at komiteen ikke er i gang med sitt arbeid ennå. Derfor ingen kommentarer.

Kamp om andreplassen

Samtidig er det klart at det kan bli kamp om andreplassen til Stortinget. Kvinesdal-ordfører Odd Omland hadde den plassen for tre år siden.Verken Linda Verdal og Mette Gundersen vil svare på om de er stortingskandidater. De vil svare partiet først. Hva skjer med Arild Stokkan-Grande? Dessuten har partiet folk som Trond Blattmann, Randi Øverland, Åse Lill Kimestad og Eirik Dåstøl Langeland i kulissene. Langeland er andre varamann i dag til Stortinget.

— En ting er i hvert fall sikkert. Ingen andre partier har så mange kvinner å velge mellom som oss. Alle de dyktigste kvinnene går til Ap fordi vi har den beste kvinnepolitikken, sier varaordfører for Ap i Vennesla, Berit Kittelsen.

Selv tapte hun nominasjonskampen for fire år siden. Denne gang er hun uaktuell.

— Jeg er 58 år og veldig fornøyd med å avslutte mitt politiske liv som varaordfører i Vennesla, sier hun.