ARENDAL: Grimstad-kvinnen ble i Aust-Agder tingrett tirsdag dømt til å betale 4.800 kroner i bot, samt saksomkostninger, etter hendelsen i Grimstad 8. juni i fjor.

Kvinnen og naboen har svært motstridende forklaringer om hva som skjedde.

Kvinnen har forklart at det ofte ble festet høylytt hos naboen. 8. juni mente hun det ble spilt musikk langt over normalnivået hos naboen, og fikk et nervesammenbrudd. Hun kastet et honningglass mot leiligheten. Glasset knuste. Deretter, etter egen forklaring, ba hun naboen om å dempe seg, men dette nyttet ikke. Deretter kom politiet og kvinnen ble lagt i håndjern.

Den mannlige naboen, derimot, forklarte at han sammen med en kamerat satt hjemme da de plutselig hørte veldig mye bråk på utsiden og at det begynte å smelle veldig i leilighetsveggen hans.

— Videre forklarte han at det var tiltalte som sto og banket løs på vinduet og at han oppfattet slagene som så harde at vinduene nesten ble knust. Han og kompisene ble livredde, heter det i dommen.

Han oppfattet årsaken som at han ikke kunne tilby kvinnen narkotika eller brennevin, noe hun kort tid tidligere hadde spurt ham om. Mannen forklarte i retten at kvinnen skrek til ham og truet med å hente balltre for å slå inn vinduet.

Aust-Agder tingrett trodde på mannens forklaring. De legger også forklaringen til politibetjenten som var på stedet til grunn. Politiet dro til stedet etter at naboen hadde varslet dem om en utagerende kvinne. Da de kom frem, fant de kvinnen i sin egen leilighet, og det kom høy gitarmusikk fra leiligheten hennes. Kvinnen var så utagerende at de måtte legge henne i jern. Etter en tur på legevakten ble hun satt i arresten.

Retten mente de kunne utelukke at kvinnen var psykotisk i gjerningsøyeblikket, siden dette ble konstatert hos legevakten.

— I skjerpende retning vektlegges videre at tiltalte senest i september 2010 ble bøtelagt for overtredelse av straffelovens paragraf 350 som hun nå domfelles for, skriver tingrettsdommer Flemming Christoffer Hesje.