KRISTIANSAND: Klokka 22.10 søndag kveld fikk politiet melding om at en buss fra Sørlandsekspressen var frastjålet sjåførens pengeveske, med hele omsetningen fra kjøreturen til Kristiansand.

Tyveriet skjedde ved rutebilstasjonen i Kristiansand, og en politipatrulje rykket ut til stedet. De hadde imidlertid få spor å gå etter i jakten på tyven.

Søkte med hund

Få minutter senere kom det inn en ny melding. Om at noen hadde observert en person på taket på en byggetomt i Markens gate.

— Det ble satt inn en tjenestehund i søket etter personen på byggetomta. Vi satte på det tidspuktet ikke disse to hendelsene i sammenheng, forteller operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Fant veska

Vitner fortalte at personen på byggetomta bar på en svart bag. Denne fant politiet igjen i bakgården og det viste seg da at dette var den stjålne pengeveska fra Sørlandsekspressen.

— Veska var tømt for penger, da vi fant den. Men da visste vi i alle fall at det var snakk om samme person vi jakt etter, sier Steinsland.

17-åring

Med hjelp av politihunden fikk politiet oppsporet og innhentet tyven inne på byggeområdet i Markens gate 31. Det viste seg å være en 17 år gammel gutt, som opprinnelig kommer fra østlandsomreådet.

Han hadde da om lag 14.000 kroner på seg, og ble tatt med inn til arresten.

— 17-åringen skal avhøres i løpet av mandag formiddag. Han er "godt kjent" av politiet fra en rekke straffbare forhold tidligere, og slapp ut fra soning 13. januar, etter å ha fått en dom på 15 måneders fengsel, derav 11 måneder betinget, opplyser etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.