VENNESLA: Klokka 07.33 fikk politiet melding om brann i en firemannsbolig i Brandeheia i Vennesla. Brannvesenet fra Vennesla og Kristiansand ble sendt til stedet sammen med politi og ambulansepersonell.

Da de kom til stedet var boligen i full fyr. Beboere på stedet opplyste til politiet at alle personene skulle ha kommet seg ut av huset.

Ingen savnet

bilde (10).JPG

Firemannsboligen er en kommunal bolig, hvor fire personer har bostedsadresse.— Det skal ha vært seks personer som oppholdt seg i huset i dag. Fem av disse har vi gjort rede for. Sistemann har vi ikke fått tak i, men vi har opplysninger om at han skal ha kommet seg ut, sa politibetjent i Vennesla, Kenneth Kleveland, til Fædrelandsvennen.

Røykdykkere

For å være på den trygge siden gikk brannvesenet inn i huset med røykdykkere.

— Vi har vært gjennom leilighetene to ganger. Vi har ikke funnet noen personer, og det er heller ikke noen som er savnet, sier vakthavende overbefal i Kristiansandsregionen brann og redning, Johnny Flæte.

Ingen personer skal ha kommet alvorlig til skade i brannen, men en av beboerne ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand for en kontroll av røykskader. Ifølge operasjonsleder skal vedkommende ha bodd i den leiligheten hvor brannen startet.

Jobber for å skaffe beboere nytt sted

bilde (13).JPG Foto: Eivind Kristensen

Innpakket i dyner ble etter hvert beboerne tatt med vekk fra stedet.— De er tatt med til et annet sted for å få varmen i seg. Vi jobber nå sammen med Nav for å skaffe dem et sted å bo i natt og i helgen, sier leder for byggforvaltning i Vennesla kommune, Inger Neset.

Ukjent brannårsak

Politiet mener at brannen skal ha startet i leiligheten som ligger i førsteetasje mot vest.

— Teknikere er på vei for å se om de kan finne ut hvordan brannen har startet, sier innsatsleder i politiet, Eyvind Formo.

Boligen betegnes som totalskadet.