KRISTIANSAND: Den domfelte har benektet at han var innblandet i overfallsvoldtekten av en ung kvinne i skogen ved Baneheiveien natt til 26. juni i fjor. Han erkjenner å ha hatt frivillig sex med en annen ung kvinne i Baneheia natt til 29. mai, men nektet for tiltalen om overfallsvoldtekten. Han betegner voldtektsanmeldelsen fra den tredje kvinnen, som anmeldte en voldtekt ombord i en båt ved Otra natt til 4. juni, som oppspinn.

Fornærmedes forklaringer

Kristiansand tingrett har lagt avgjørende vekt på de fornærmedes forklaring og de andre bevisene i saken som knytter tiltalte direkte til to overfallsvoldtekter og en voldtekt.

Retten har ikke funnet tiltaltes forklaring som troverdig.

I tillegg til fengselsstraffen på ti år er den domfelte 19-åringen dømt til å betale tilsammen 500.000 kroner i oppreisningserstatning til de tre kvinnene han forgrep seg mot.

I forbindelse med straffeutmålingen har retten lagt vekt på de skadevirkninger som overgrepene har medført, først den umiddelbare integritetskrenkelsen og senere senvirkninger og ettervirkninger samt tapt livskvalitet.

Straffeskjerpende

Retten har funnet det straffeskjerpende at voldtektene skjedde uten prevensjon og på øde steder nattestid. De tre dommerne mener at overfallsvoldtekten natt til 26. juni, der både domfelte og en person til deltok, var svært grov fordi overgrepet skjedde på en smertefull, nedverdigende og ydmykende måte.

Retten har ikke funnet noen formildende omstendigheter, bortsett fra domfeltes alder.