MANDAL: Restauratør Thomas Magnussen svingte champisen, og kjøkkensjef Jens Olav Damkås den flamberte scampien.
Torsdag ettermiddag gikk starten for Skalldyrfestivalen i Mandal, og H.M. Ræga kunne bare nyte synet av havets delikatesser i hver eneste restaurant langs Bryggegata. Lukten av mat fylte hele gata, og de første deltagerne lot seg lokke av delikatessene.
2000 i fjor
— I fjor solgte vi rundt 2000 porsjoner med mat, og vi håper selvsagt på enda flere i år. Været er jo knall, gliser Magnussen like bredt som sola. Servitør Ylva Victoria Selfors er i full sving med tallerkener bugnende av skalldyr, og folk nyter det.
— Vi tok like godt startskuddet, før den store stormen av folk, ler Aud og Torfinn Frøysnes. Kristiansanderne pleier å ta turen årlig, og denne gang debuterte Torfinn med sushi på menyen. Godt, særlig med litt saus på. Torfinn mener forresten at gågada i Mandal er den aller koseligste på Sørlandet.
Sterke saker
Tidligere på dagen åpnet det europeiske matmarkedet, og Kari Lindland var en av dem som benyttet seg av muligheten til å sikre seg gode utenlandske oster.
— Helt fantastisk, smiler hun etter smaksprøven på en røkt ost. Og så blir det enda en og enda en før hun gir seg. Sånne som en ikke finner i norske hyller, og gjerne et hakk sterkere.