SOM ALLTID: Aud og Torfinn Frøysnes var tidlig ute for å få en smak av festivalen. Torfinn mener forresten sushien var god, og at Mandal har Sørlandets koseligste gågate. Foto: Roar Greipsland
Meny: Skalldyrtallerken med reker, blåskjell og krabbe. Foto: Roar Greipsland
OSTEFAN: Kari Lindland er jevnlig ostespiser, og satte pris på å kunne velge i andre oster enn vanlig. Kari endte opp med "Smoked cheese naturell" og flere andre typer. Foto: Roar Greipsland
OSTEFAN: Kari Lindland er jevnlig ostespiser, og satte pris på å kunne velge i andre oster enn vanlig. Kari endte opp med "Smoked cheese naturell" og flere andre typer. Foto: Roar Greipsland
SMÅ FRISTELSER: Blåskjell. Foto: Roar Greipsland
KLAR FOR FLERE: Servitør Ylva Victoria Selfors regner med skalldyrtallerkenene blir særdeles mange i løpet av festivaldagene. Foto: Roar Greipsland

MANDAL: Restauratør Thomas Magnussen svingte champisen, og kjøkkensjef Jens Olav Damkås den flamberte scampien.

Torsdag ettermiddag gikk starten for Skalldyrfestivalen i Mandal, og H.M. Ræga kunne bare nyte synet av havets delikatesser i hver eneste restaurant langs Bryggegata. Lukten av mat fylte hele gata, og de første deltagerne lot seg lokke av delikatessene.

2000 i fjor

— I fjor solgte vi rundt 2000 porsjoner med mat, og vi håper selvsagt på enda flere i år. Været er jo knall, gliser Magnussen like bredt som sola. Servitør Ylva Victoria Selfors er i full sving med tallerkener bugnende av skalldyr, og folk nyter det.

CHAMPAGNE: Thomas Magnussen ved Marna Cafe har satt champis'en til kjøling, og vil gi festivaldeltagerne en opplevelse av fest i sommervarmen. Foto: Roar Greipsland

— Vi tok like godt startskuddet, før den store stormen av folk, ler Aud og Torfinn Frøysnes. Kristiansanderne pleier å ta turen årlig, og denne gang debuterte Torfinn med sushi på menyen. Godt, særlig med litt saus på. Torfinn mener forresten at gågada i Mandal er den aller koseligste på Sørlandet.

Sterke saker

Tidligere på dagen åpnet det europeiske matmarkedet, og Kari Lindland var en av dem som benyttet seg av muligheten til å sikre seg gode utenlandske oster.

— Helt fantastisk, smiler hun etter smaksprøven på en røkt ost. Og så blir det enda en og enda en før hun gir seg. Sånne som en ikke finner i norske hyller, og gjerne et hakk sterkere.