OSLO: — Når man setter seg ned i ettertid og tenker gjennom det som har skjedd, så går det opp for en hvor skremmende det er å ha blitt utsatt for et pistolran mens man er på tur med barnet sitt. Men der og da føltes det først og fremst absurd og provoserende, sier mannen til Fædrelandsvennen.

Kristiansanderen i slutten av 20-årene er bosatt på Grünerløkka i Oslo sammen med sin kone og to år gamle datter. Mannen ønsker ikke å stå fram med navn og bilde.

Fortsatt på frifot

Fædrelandsvennen og flere nasjonale medier meldte om det grove ranet som skjedde omkring klokka 19 lørdag i forrige uke. De to gjerningsmennene er fortsatt på frifot.

Til Fædrelandsvennen forteller familiefaren at gjerningsmennene slo til rett etter at han hadde forlatt hjemmet ved 19-tiden. Stille og rolig ruslet han med barnevogna i en gate på Grünerløkka.

— Planen var å ta en trilletur for å få datteren min til å sove. Etter kort tid hørte jeg at to personer kom løpende bakfra. De innhentet meg og den ene mannen gikk foran meg, mens den andre ble gående bak. Han foran begynte å stille spørsmål om hva jeg hadde med meg, forteller familiefaren.

Hørte tre klikk

De to mennene av utenlandsk opprinnelse var ikke maskerte. De var derimot ikledd gensere med hette som var trukket ned slik at deler av ansiktet var skjult. Først oppfattet ikke kristiansanderen fullt ut hva gjerningsmannen spurte om. Han ble da mer truende og krevde å få alt han hadde med seg.

— Det hele var så uvirkelig at vi ble stående å snakke litt fram og tilbake. Det jeg hadde med meg var stort sett melk, bleier og en barnevogn. Plutselig hørte jeg to klikk bak meg. I det jeg hørte et tredje klikk snudde jeg meg og så at mannen bak siktet med en pistol mot overkroppen og hodet, forteller kristiansanderen.

Han er ingen pistolkjenner, men forteller at våpenet var sort og avga en tydelig metallisk lyd.

— Om den var ekte eller ikke, vet jeg ikke. Men den var ikke laget av plast og framstod som veldig naturtro, forteller mannen.

Rappet mobiltelefonen

I den dramatiske situasjonen oppdaget ikke kristiansanderen at mannen foran snappet ut mobiltelefonen av lommen hans. Plutselig la de to mennene på sprang bort fra stedet. Kristiansanderen fikk stanset en forbipasserende bil og varslet politiet. En patrulje dukket opp etter få minutter.

— Jeg var inne til avhør ved Grønland politistasjon. I ettertid har jeg ikke hørt noe mer, sier mannen.