GRIMSTAD: Klokken 10.12 fikk politiet melding om tyveri av lykter og varslingsutstyr som tilhørte en ambulanse. Ambulansen sto parkert utenfor et bilfirma.

— Dette er en utrangert ambulanse som har stått inne hos Olsen bil på Groos for å bli strippet for utstyr. Utstyret som har vært på ambulansen er strippet av. Det er tatt blålys, sirener, varslingslys og sambandsutstyr som var igjen inne i bilen, forteller Terje Eidem Gundersen, driftsleder for Grimstad, Lillesand og Birkenes.

Sett av vitne

En politipatrulje er på stedet mandag formiddag, og har sikret seg et videoopptak og skal avhøre vitner. Politibetjent Lennart Tønnessen er på stedet, og sier at politiet har gode spor å gå etter.

— En kar som jobber her har observert vedkommende som har gjort dette. Vi har også beskrivelse og videobilder av personen, men vet foreløpig ikke hvem det er, sier Tønnessen.

Blålysene og varsellysene har vært fastmontert på bilen, på grillen og på taket.

— Det er spesielt at noen tenker at de kan bruke dette til noe. Det vil være veldig avslørende hvis noen forsøker å bruke denne type utstyr. Ingenting av dette er noe privatpersoner kan anvende i særlig grad, men man vet aldri. Jeg vil tro at avtalen med Olsen bil var at dette utstyret skulle leveres inn eller destrueres etter demontering, sier Eidem Gundersen.

Navngitt mistenkt

Klokken 13.00 har politiet så mye informasjon at de vil prøve å få pågrepet den mistenkte.

— Vi har vitner og videobilder som har fanget opp informasjon om konkret person. Vedkommende brukte en leiebil med logo på da han ble observert på stedet mellom klokka 14 og 15 søndag, sier Eidem Gundersen.

Videobildene skal være så tydelige at det ikke er vanskelig å identifisere personen. Poltiet har også sikret avtrykk av fottøy på stedet.

— Jeg vet ikke hvor lenge han har vært på stedet, men jeg vil anta at vedkommende har holdt på en stund. Det er en omfattende mengde utstyr som er fjernet, og det er en del jobb å få det ned, sier Eidem Gundersen.

Sju innbrudd på en uke

Ifølge politibetjent Tønnessen har Olsen bil vært svært mye plaget av tyver denne uka.

— Bare denne uka har det vært sju innbrudd her. De har vært mye plaget tidligere også, men denne uka har det vært ekstra mye. Det er stort sett utvendig utstyr som forsvinne, felger og slikt. Det er dyrt utstyr vi snakker om, sier Tønnessen.