OSLO: — Gjennomslaget for politikk avgjør, men jeg håper inderlig at våre forhandlere har fått nok til at vi kan si ja. Jeg håper på en firepartiregjering med KrF, sier Aust-Agders Kjell Ingolf Ropstad.

Klart råd fra medlemmene

Kollega Hans Fr. Grøvan i Vest-Agder sier akkurat det samme og opplyser at han får entydige tilbakemeldinger fra grasrota i Agder.

— Refrenget er at KrF må i regjering. Jeg håper vi har fått nok forhandlingsresultat til at det blir resultatet, sier Grøvan.

Onsdag fikk både Grøvan og Ropstad og resten av KrF-ledelsen ikke nok, og det måtte videre sonderinger til. Menneskeverd, familiepolitikk, distriktspolitikk og landbruk var de fire ordene som gikk igjen.

— Nå aner vi ikke noen av oss hva Hans Olav Syvertsen, Dagrun Eriksen og Knut Arild Hareide har å fortelle oss mandag. Måtte de komme med gode nyheter om nok gjennomslag, sier Ropstad.

Klokka 1500

Forhandlingstrioen vil komme med sin anbefaling til KrFs stortingsgruppe og sentralstyre klokka mandag 15.00. Klokka 18.30 skal landstyret ringes opp for å høre hva sotrtingsgruppen har vedtatt, og komme med eventuelle synspunkter.

— Det skal mye til at stortingsgruppen overprøver forhandlernes anbefaling, men det er vi som gjør vedtaket, sier Ropstad.

Mens veteraner i partiet har advart kraftig mot Frp, og advart mot regjeringssamarbeid, er Grøvan og Ropstad lystne på makt.

— Ingen må være i tvil om at hvis fundamentet er på plass, er det i regjering vi kan prege mest. Jeg synes sannsynligheten øker for fireparti-regjering. De har snakket lenge, de er blitt godt kjent og de har sett verdien av å fortsette, sier Ropstad.,

— Men hvor sannsynlig er det?

— Mer sannsynlig enn da partiet vedtok at regjeringssamarbeid med Frp var lite sannsynlig. Vi må høre hva som har skjedd siden onsdag. Jeg kan bare gjenta til det kjedsommelige, alt handler om gjennomslag, sier Ropstad.

Følge Venstre

Både Grøvan og Ropstad er klare på at KrF må i regjering hvis Venstre går inn. Opposisjon på vippen kan godtas, men opposisjon i mindretall ser de mørkt på.