AGDER: — Det er ingen hardt skadde eller drepte så langt i påska, så sånn sett er jeg fornøyd med påsketrafikken. Men jeg forundrer meg over bilistene som vil risikere flere tusen i bot for å komme hjem noen minutter tidligere, sier UP-sjef på Sørlandet, Øystein Krogstad til Fædrelandsvennen.

Bøter for nesten en million

Så langt denne påska har 12 personer blitt fratatt førerkortet for fartsovertredelser og adferd. Fire personer mistet førerkortet for promillekjøring. I tillegg ble 171 personer ilagt forenklet forelegg.— Hvor store summer er det snakk om?

— Jeg har ikke det nøyaktige tallet, men det er i snitt 4000 kroner for forenklede forelegg. Blir du fratatt førekortet vil det koste deg mellom 10.000 kroner og 20.000 kroner, altså 15.000 kroner i snitt på fratatt førerkort, så du kan jo regne selv, svarer UP-sjefen.

Regner man da på 171 forenklede forelegg og 16 fratatte førerkort skal summen bli 924.000 kroner, nærmere én million kroner.

84 km/t i 60-sone

1. påskedag hadde UP tre kontroller i Agder-fylkene.

Tre førerkort ble beslaglagt for fart og ett for promillekjøring. I tillegg ble det skrevet ut 85 forenklede forelegg.— Det verste tilfellet er nok en som kjørte i 84 kilometer i timen i 60 sone på E 39 på grensa mot Rogaland, opplyser Krogstad.

I tilegg ble det stanset en bil i 118 kilometer i timen i 80 sone på Gjerstad.

— Det er verre når man bryter fartsgrensen i 60-sona enn i 80-sona. Det er 60-sone fordi det er farlig å kjøre fort. Når det da kanskje viser 100 på speedometeret, er det ille, mener UP-sjefen.

Generelt har har det vært lite problemer i trafikken 1. påskedag.

— Jeg sitter med en følelse av at det er flere som reiser hjem i morgen. Det virker som om det er mindre travelt 1. påskedag i år enn i fjor, mener Krogstad.