KRISTIANSAND: Et sted mellom 40 og 100 sørlendinger deltar i Norgesmesterskapet i poker som arrangeres i Dublin denne uka.

— Jeg satser på å ta potten og forsvare norgesmesterskapet, ja. Men det er mange konkurrenter og mange sterke spillere, sier Steffen Retterholt, som for ett år siden vant førstepremien på 133.000 euro eller 1.011.000 norske kroner.

- Klarer du gjenta den bedriften?

— For å si det slik: Jeg vil bli relativt misfornøyd hvis jeg ikke vinner en pengepremie. Det er mål nummer én. Så får vi ta det derfra, humrer Retterholt.

Det er ventet rundt 1000 deltakere i NM i Dublin. Ti prosent av dem (cirka 100) vinner pengepremier.

Klarer han å forsvare norgesmestertittelen, blir han historisk.

— Ingen har til nå vunnet mesterskapet to ganger på rad, sier han.

Artig år

- Hvordan har året som norgesmester i poker vært?

— Det har vært mye gøy som har skjedd. Jeg fikk en tur til Las Vegas der jeg spilte i verdens største pokerturnering. Og jeg har vært i Barcelona, jo det har vært gøy. Men høydepunktet var å vinne NM. Med så mye spenning i kroppen som til slutt ble forløst var en veldig merkelig følelse, sier han.

- Så hvor mye har du vunnet?

— Det var millionen fra Dublin og 53.000 dollar i Vegas. Så, tja, cirka en million etter skatt, vil jeg tro.

- Du har vel tapt litt også?

— Jeg spiller faktisk ganske lite. Vi er en kompisgjeng som spiller en gang i måneden. Og så så spiller jeg litt på nett av og til, kanskje en gang i måneden. Så jeg spiller for ganske lite. Og når turneene har vært gratis for meg, så jeg har aldri betalt noe større, sier Retterholt som brukte 11 dollar på å kvalifisere seg til NM i fjor.

Sykt mange

- Hvordan er miljøet?

— Jeg tror det er mellom 50 og 100 sørlendinger blant de 1500 nordmennene som spiller her i Dublin. Det er sykt mange. Poker er en veldig sosial greie. Vi er mange nordmenn som har det gøy ei uke her. Skulle svært gjerne hatt dette miljøet i Norge, uten å bli kriminalisert. Men nå blir man forbunnet med spillegalskap, selv om det er så lang derfra som det er mulig å komme, sier Retterholt.

- Hvordan er det å være pokerspiller i Norge?

— Å være proff i Norge er tungt på grunn av de strenge og firkantede skattereglene. Det er mye vanskeligere å prøve dette for nordmenn enn for andre. Det er ikke uten grunn proffene flytter ut, sier han.

Dublin

— Steffen har sjansen til å vinne. Han er en god spiller som deltok i VM og gjorde det bra også der. Han er blant de beste i Norge. Jeg tipper han inn blant de 100 beste, sier Thomas Udness i pokernettstedet Pokerstars.

- Hvem tror du vinner?

— Jeg liker Steffen. Men Johnny Lodden som spiller proff og ble nummer åtte i fjor, er en stor favoritt. Det er også Kristiansanderen Andreas Høivold som nå bor i Vegas, sier Udness.

I fjor deltok det 1046 i NM. Til nå er det meldt på 800. Det er ventet over 1000 deltakere, som hver betaler 800 euro for å delta.

Turneringen begynner onsdag. Finalen spilles søndag.