KRISTIANSAND: — Det er veldig gøy at de arrangerer noe sånt som dette for hele byen, sier Kristine Eikaas (17).

Sammen med tre venner tok hun turen til Bystranda i Kristiansand torsdag ettermiddag, for å få med seg gratiskonsert med blant andre Margaret Berger, kjent fra Grand Prix, Alejandro Fuentes fra Kristiansand og Maria Arredondo fra Vennesla. Showet ble ledet av Harald Rønneberg, kjent fra Senkveld på tv 2.

-FOLKEFEST: Scandic Kristiansand Bystranda inviterte til folkefest i forbindelse med åpningen av det nye hotellet torsdag ettermiddag og kveld. Foto: Torstein Øen

— Dette var en fin start på ferien, sier Simen Haugen (20).

— Bystranda ser jo nå utrolig mye bedre ut nå enn før, med volleyballbaner, Aquarama og selve sandstranda, påpeker Isabella Matic (17).

Hotellåpning

Konserten gikk av stabelen som en del av den offisielle åpningen av Scandic Kristiansand Bystranda. Hotellet har en prislapp på 300 millioner kroner, og ligger vegg i vegg med Aquarama. Før konserten åpnet ordfører Arvid Grundekjøn (H) hotellet offisielt med et slegge-slag i hotellets lobby, til applaus fra inviterte gjester.

— Dette er den største hotellåpningen i norsk historie, hevder Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic.

- 3000 mennesker

Han tror at rundt 3000 mennesker tok turen til Bystranda for å delta på folkefesten.

— Dette er den fineste hotellbeliggenheten i hele Norge, fortsetter Steen-Mevold, som opplyser om at kommunen har brukt 60 millioner kroner på å "pusse opp" strekningen fra hotellets uteområde helt ned til Bystranda. Hotelldirektør Håvard Solum var godt fornøyd med hotellets åpningsarrangement.

— Dette har gått utrolig bra. Vi har fått presentert oss for byen, samtidig som vi har gitt byen en konsert med nasjonale toppartister, sier han.