VENNESLA: — Gymsalen er helt spesiell. Den er som den var da den var ny. Dessuten står den ved siden av skolemuseet og historielagets samlinger. Bygdemuseet er like over veien, og kirken rett nedenfor. Den står i et kulturhistorisk miljø. Trist hvis den rives. Det bør ikke skje, sier Aslaksen til fvn.no

Foreslår riving

I et brev til politikerne går rektor Sigrunn Grimsby ved Vennesla barneskole og leder for enhet for byggforvaltning Inger C. Neset inn for å rive bygningen.

— Jeg skulle gjerne sett at bygget ble tatt vare på og pusset opp, men vi har vært på befaring. Det vil koste veldig mye. Derfor går vi inn for at gymsalen ikke lenger skal være en del av skolens bygninger, og at den kan rives. Våre yngste elever kan i stedet bruke Venneslahallen, sier Grimsby.

Den gamle gymsalen brukes i dag av skolefritidsordningen og noe av førsteklassingene ved Vennesla skole. Judoklubben leier lokaler. I en sløydsal i kjelleren holder Venneslas minibyggere til. Neset og Grimsby ber om at de private leietakerne sies opp og finner seg andre steder å være.

Ikke ventilasjon

Grimsby og Neset minner om at gymsalen hverken har dusj, garderobe eller ventilasjon. Grimsby ha ingen formening om hva området skal brukes til, hvis salen rives.

Historielagets leder ber politikerne tenke seg om.

— Museene i Vennesla er stemoderlig behandlet. Nå endres det, i og med at det skal etableres ny kulturetat i kommunen, hvor fokus på museene er en viktig del. Da er det dumt å begynne å rive et viktig historisk bygg. Vi kan ikke ta vare på alt, men gymsalen er spesiell og ligger i et spesielt område, sier Morten Aslaksen i Vennesla Historielag.

Flere nyheter fra Vennesla på fvn.no/vennesla