ARENDAL: — Hendelsesforløpet er fortsatt svært uklart. Men vi har pågrepet en person som vi mener har tilknytning til denne saken, forteller Jens Martin Reiersølmoen, politioverbetjent og leder ved etterforskningsavdelingen ved Arendal politistasjon.

Det var lørdag formiddag at sjokkerte naboer ved Bjorbekk i Arendal ble vitne til en mann som først krasjet en stjålet bil i fjellveggen og deretter hoppet i elva. Mannen som havnet i elva forsvant til bunns, og ble fisket opp av den pensjonerte anestesilegen Paul Åge Nilsen med en dregg. Den 25 år gamle mannen ligger fortsatt på sykehus med alvorlige skader.

— Han er ikke utenfor livsfare. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, opplyser Reiersølmoen.

Mannen som nå er pågrepet, er fra Froland og er kamerat av 25-åringen som havnet i elva.— Han er siktet for et grovt tyveri i Froland på lørdag. Han har stjålet en tv og et stereoanlegg. Vi mener han har tilknytning til denne saken, men det er noe innfløkt. Vi vil avhøre mannen i dag og prøve å bringe på det rene hans befatning med den stjålne bilen, sier Reiersølmoen.

Han vil ikke gå nærmere inn på mannens tilknytning til saken. Bilen som kjørte i fjellveggen ble stjålet fra Nidelvåsen i Arendal. Begge de involverte i saken er tidligere straffet.

— Vi har en del aktuelle vitner som vi vil avhøre i løpet av dagen, og vi prøver å finne ut mer om hva som har skjedd, sier politioverbetjenten.