Du danser, kjører kabriolet og elsker båtliv og god mat. Hva ellers gir deg godfølelsen? — Elsa. Elsa, kona mi. Barn og barnebarn. Skjønnhet. Jeg liker å peke på skjønnhet, på all naturens skjønnhet, fra roser til transer.

Den aller første augustdagen åpner Nytelsesfestivalen i Grimstad, den tolvte i rekken. Sexolog og lege, terapeut og professor Esben Esther Pirelli Benestad har vært med fra starten, i 2002. — Vi var fire stykker som satt og drodlet på Apotekergården restaurant. Vi kom til å snakke om at det hadde vært fint med en festival som dreide seg om å ha det godt. Det var Paal Malde, kona mi, Elsa Almås, Mai Vad og meg. Og så fikk vi følge av de som jobbet på restauranten. Dette var i januar. Og så bare gjorde vi det.

Dere sier dere ønsker å kultivere sansene, hva betyr det? – I utgangspunktet smaker vi ikke forskjell på hermetiske og friske erter. Sansene er kroppens råmateriale og må utvikles. Da gir vi næring til både sensualitet og seksualitet. Man kjenner en dypere tilfredshet. Og så blir man veldig snill når man nyter.

Hva holder du på med ellers? - Jeg øver meg på å seile vår nye båt. Det går fint. Det er riktignok blitt noen stygge merker i baugen – den ene baugen, får jeg vel si, for det er en katamaran. Båten heter Barramundi, etter en australsk fisk. Denne fisken fødes i ferskvann, som hann. Når den blir stor, svømmer den ut til havet, og der skifter den kjønn. Og så svømmer den tilbake igjen for å bli befruktet. Vi har fisk i våre farvann også, som skifter kjønn etter behov, nemlig rødnebb og blåstål. Det er kjempepraktisk. Men det er litt uforståelig at katamaran er så lite brukt i Norge, for det er en fantastisk båt. I studietiden bygde jeg en katamaran i kjelleren sammen med en studiekamerat. Vi var heldige og fikk den ut av kjelleren også, etter at den var ferdig. Vi hadde ikke tenkt så langt.

Du virker som et begeistret menneske? - Å, ja, jeg er grunnleggende begeistret over livet og menneskene.

Hva skal du bidra med på årets festival? - Jeg skal blant annet snakke om spesielle tenningsmønstre. Folk kan bli kåte av så mangt, alt fra tannregulering via høye røde lakkstøvler til overvekt og føtter. Mye.

Hva gleder du deg til fremover? - Jeg gleder meg til å få besøk av barn og barnebarn. Og så soppsesongen, da. Jeg plukker vel 30 slag sopp, tenker jeg. Og den mest elegante av alle heter sort trompetsopp. Men spør du meg hvor jeg plukker dem, sier jeg bare skogen.

Jeg spør da ikke hvor du plukker dem, kan du skjønne. Har du i stedet et godt nytelsesråd til oss alle, helt på tampen? - Ta dine lyster på alvor!