OSLO: Den nye samferdselsministeren fra Stavanger vil raskt få besøk av delegasjoner fra både Agder og Rogaland som vil fortelle ham hvor viktig det er å få til en rask utbygging av E 39 mellom Kristiansand – Rogaland.

Aller helst utbygging til fire felt.

— Det er en av mine lokale veier, så den vil i hvert fall ikke bli glemt. Men nå må jeg først komme meg over til departementet. Så har vi en veldig fin gjeng med Høyre og Frp-folk som skal framskynde prosjekter både i denne landsdelen og i resten av landet, sier Ketil Solvik-Olsen til Fædrelandsvennen.

Han mener det planlagte statlige veiselskapet vil sørge for raskere utbygging. Dette skal få tilført egenkapital fra Stortinget og skal kunne ta opp lån.

- Hvordan blir det mer vei av å opprette et selskap?

— Da slipper vi at vi må tilpasse utbyggingen etter årlige budsjettjusteringer. Vi ser ofte at det er tomt i kassen på slutten av året. Og så bånn gass fra 1. januar. Et slikt selskap vil kunne organisere seg selv uavhengig av konkrete bevilgninger, sier Solvik-Olsen.

Han har tidligere sagt til Fædrelandsvennen at det må være mulig å bygge firefelts vei mellom Kristiansand og Stavanger på ti år. I Nasjonal Transportplan som Stortinget vedtok tidligere i år, ligger de fleste prosjektene inne etter 2018. Her er det planer om firefeltsvei til Lindesnes, men det er mer enn ti år fram i tid.

Solvik-Olsen vil ikke si noe om hva de konkret vil gjøre med strekningen.

— Jeg kjører strekningen ofte selv, så jeg vet hvor problemene ligger. Men mer konkret enn det vil jeg ikke være.